Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına demetlı olarak birkaç farklı saye seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin uygun onay olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Göksu Kapı tarafından üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine mevla olgunlaşmak, projenize onat boyutlarda ve özelliklerde Yangın Bapları sebebiyle emin mekanlar oluşmasına katkı tedariklemek midein İletişim metnine tıklayarak yahut sol altta Whatsapp butonuna dokunarak bilirkişi personelimiz ile enstantane mesajlaşabilirsiniz.

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten henüz faik mukavemet ve korozyona dayanıklılık esenlar ve bu nedenle yangın kapısı imalında tercih edilen bir malzemedir.

Yangın merdiveni bapları, yangın çıktığında binalardaki insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini bulmak için kullanılan özel layihamlı kapılardır.

Mono blok beden kuruluşsı grup sistemi yahut panik bar sisteminin kilidin dâhilinden güzeşte 4 adet cıvata ile bir birine demetlanması ile sağlamlanmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden bünyelmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın simultane insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun mimarida bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

 Gestaltnın şerik merdivenlerinin yangın ve öbür müstacel hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak ikrar edilir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kesme adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde anayasa olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Bu baplar, yangın merdiveni manasızluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların emin bir şekilde autarı çıkmasını sağlamlar.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları prestij ve metanet bâtınin tercih edilir.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla yanında binanın acilen halialtılmasına imkân Yangın Kapısı teşhisr, bina eminğini sağlamlar. Ivedi çıkış bapları binaların dokumasına ve kocaliğine göre farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Montaj: Yangın kapısı, rast şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Report this wiki page